Merson je prošle godine o ovoj temi govorio za engleske medije i rekao da ne može da veruje da je zbog ovisnosti o kocki ostao bez sedam miliona funti. I dok je pobedio ovisnost o alkoholu, ovisnost o kockanju zahteva "stalnu borbu svakog dana".

- Tužno je što se dogodilo, ali bio sam bolestan i to je stvar koju sam shvatio. Ja sam bolesna osoba koja pokušava da ozdravi. Nisam loša osoba ili slaba osoba koja greši svaki dan u životu, bio sam bolesna osoba koja je morala vrlo brzo da ozdravi.

Merson se rasplakao kada je voditeljka u studiju čitala odlomak iz njegove knjige "Hooked" (Navučen). Ispričao je da je zbog kockanja ostao bez novca koji je uštedeo kako bi njegova porodica kupila novu kuću.

- Pomislio sam da želim da se ubijem. Kako sam to mogao da učinim? Kako sam mogao da se kladiti u ušteđevinu? Sledećih sedam dana samo sam sedeo na kauču, gledao decu, mislio o tome kako sam ih izneverio – rekao je Merson.

Ovisnost ga je, kaže, koštala "kuća, automobila, brakova, cele imovine i samopoštovanja".

- Moram da budem u blizini lečenih ovisnika, lečenih alkoholičara, kockara i ovisnika o drogama. Oni su ljudi koji me razumeju. Ako razgovaram sa ljudima koji se oporavljaju, oni klimaju glavom. Niko tamo nikad ne odmahuje glavom misleći "O moj Bože, šta si učinio?" ili "Sve si to izgubio". Bitno je biti s pravim ljudima – rekao je bivši fudbaler koji je počeo da se kladi sa 16 godina.

- Izgubio sam puno novca, nemojte me pogrešno shvatiti, izgubio sam neverovatnu količinu novca, ali sam takođe izgubio vreme. Nikada neću vratiti vreme. Mogu da zaradim novac, ali nikada ne mogu da zaradim vreme. Ne mogu da vratim vreme i da idem da gledam decu na predstavama u školi, a ne da sedim po pabovima i kladionicama.

Merson je sad brigu o novcu prepustio supruzi koja mu je blokirala mobilni telefon tako da ne može da se kocka. Ona mu daje novac za osnovne potrepštine. Sada živi u iznajmljenom stanu sa svojom trećom suprugom i troje dece, a bivši fudbaler ima ukupno osmoro naslednika.

- Moja supruga još nema poverenja u mene zbog onoga što sam učinio sa ušteđevinom za kuću. Ona sada brine o novcu. Sada dobijam džeparac. Imam 54 godine, ali to je sve što mi treba. Ne mogu da imam novac kod sebe - rekao je Merson koji smatra da njegov oporavak predstavlja pozitivan primer, posebno njegovoj deci. 

BONUS GALERIJA: Legendarni Gabrijel Batistuta u Beogradu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".