Reč je o crvenom dresu Čikago Bulsa koji je Amerikanac nosio tokom prve utakmice finala NBA lige protiv Jute 1998. godine, a to je sada najskuplje prodat dres u istoriji, jer je nadmašio dres slavnog fudbalera Dijega Armanda Maradone (9,3 miliona dolara).

Godine su prošle otkada je DŽordan definitivno okačio patike o klin, a fama o "NJegovom letećem visočanstvu" se ne smanjuje.

To pokazuje prodaja dresa, ali i dokumentarac "Poslednji ples" od pre dve godine. DŽordan je jednostavno broj jedan - i kao košarkaš i kao brend.

Foto: Profimedia, N. Paraušić, Jutjub printskrin/m2e1iriko

 

 

Dok je oduševljavao publiku bravurama na parketu i nekoliko Srba je imalo tu čast da mu se suprostavi u borbi pod obručima.

Divac, Danilović, Đorđević... Samo su neki od njih.

Upravo je Vlade Divac "uspeo" da se nađe na top listi 50 najboljih poteza slavnog Majkla. Uistinu, u ne baš slavnoj situaciji, ali retki su oni koje MJ nije uspeo da "prevari" na parketu. Koliko god da su bili dobri...

Foto: Profimedia, N. Paraušić, Jutjub printskrin/m2e1iriko

 

 

Na 46. mestu top poteza je legendarna DŽordanova finta šuta na koju je naseo tada centar Šarlot Hornetsa, srpski majstor, Vlade Divac.

Na prvom mestu DŽordanove večne liste poteza je koš za šampionsku titulu 1998. godine, kada je "izlomio" igrača Jute DŽeza Brajana Rasela i poentirao za trijumf rezultatom 87:86 i 4:2 u velikom NBA finalu. Majkl je u šestom duelu finalne serije ubacio 45 poena, a pobedonosni šut je bio svojevrsni filmski hitac, nešto o čemu sanja svako dete koje potrči za loptom.

Uživajte i sami u jednom od izbora top 50 poteza Majkl DŽordana, a fintu koju je "prodao" Divcu možete pogledati na 1.10 sledećeg snimka:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".