Мерсон је прошле године о овој теми говорио за енглеске медије и рекао да не може да верује да је због овисности о коцки остао без седам милиона фунти. И док је победио овисност о алкохолу, овисност о коцкању захтева "сталну борбу сваког дана".

- Тужно је што се догодило, али био сам болестан и то је ствар коју сам схватио. Ја сам болесна особа која покушава да оздрави. Нисам лоша особа или слаба особа која греши сваки дан у животу, био сам болесна особа која је морала врло брзо да оздрави.

Мерсон се расплакао када је водитељка у студију читала одломак из његове књиге "Hooked" (Навучен). Испричао је да је због коцкања остао без новца који је уштедео како би његова породица купила нову кућу.

- Помислио сам да желим да се убијем. Како сам то могао да учиним? Како сам могао да се кладити у уштеђевину? Следећих седам дана само сам седео на каучу, гледао децу, мислио о томе како сам их изневерио – рекао је Мерсон.

Овисност га је, каже, коштала "кућа, аутомобила, бракова, целе имовине и самопоштовања".

- Морам да будем у близини лечених овисника, лечених алкохоличара, коцкара и овисника о дрогама. Они су људи који ме разумеју. Ако разговарам са људима који се опорављају, они климају главом. Нико тамо никад не одмахује главом мислећи "О мој Боже, шта си учинио?" или "Све си то изгубио". Битно је бити с правим људима – рекао је бивши фудбалер који је почео да се клади са 16 година.

- Изгубио сам пуно новца, немојте ме погрешно схватити, изгубио сам невероватну количину новца, али сам такође изгубио време. Никада нећу вратити време. Могу да зарадим новац, али никада не могу да зарадим време. Не могу да вратим време и да идем да гледам децу на представама у школи, а не да седим по пабовима и кладионицама.

Мерсон је сад бригу о новцу препустио супрузи која му је блокирала мобилни телефон тако да не може да се коцка. Она му даје новац за основне потрепштине. Сада живи у изнајмљеном стану са својом трећом супругом и троје деце, а бивши фудбалер има укупно осморо наследника.

- Моја супруга још нема поверења у мене због онога што сам учинио са уштеђевином за кућу. Она сада брине о новцу. Сада добијам џепарац. Имам 54 године, али то је све што ми треба. Не могу да имам новац код себе - рекао је Мерсон који сматра да његов опоравак представља позитиван пример, посебно његовој деци. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Легендарни Габријел Батистута у Београду

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".