S.S. (50) povređena je kada je skočila sa potkrovlja petospratnice na Zvezdari, a neposredo pre toga, kako saznajemo bila je specijalnoj bolnici.

Kako piše Informer, žena je povređena u nedelju oko 22 sata. 

- Bila je u stanu u potkrovlju kada se čula galama i lomljava. Bacala je stavri kroz prozor sve je to nateralo jednog od komšija da pozove policiju. Međutim, kada je policija stigla ona je počela da beži i skočila je kroz prozor - priča izvor upoznat sa slučajem. 

On dodaje da se nakon toga dogodilo nešto sasvim neverovatno. 

- Ona je nakon tog skoka bila svesna, komunikativna. Delovalo je kao da je lakše povređena, nakon pada možda otprilike dest metara. Policajci su koji su zaista brzo stigli, zvali su Hitnu pomoć i koliko sma čuo prevezli su je u Urgentni centar. Imala je posekotine na stomaku - rekao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima prethodno istog dana, možda pet sati pre toga, takođe je izazvala incident. 

- Zaključala se u toaletu kafića. Tada su je prevezli u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" , verovatno su je nakon nekog vremena pustili i eto šta se desilo - kaže izvor.  

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".