С.С. (50) повређена је када је скочила са поткровља петоспратнице на Звездари, а непосредо пре тога, како сазнајемо била је специјалној болници.

Како пише Информер, жена је повређена у недељу око 22 сата. 

- Била је у стану у поткровљу када се чула галама и ломљава. Бацала је ставри кроз прозор све је то натерало једног од комшија да позове полицију. Међутим, када је полиција стигла она је почела да бежи и скочила је кроз прозор - прича извор упознат са случајем. 

Он додаје да се након тога догодило нешто сасвим невероватно. 

- Она је након тог скока била свесна, комуникативна. Деловало је као да је лакше повређена, након пада можда отприлике дест метара. Полицајци су који су заиста брзо стигли, звали су Хитну помоћ и колико сма чуо превезли су је у Ургентни центар. Имала је посекотине на стомаку - рекао је наш саговорник.

Према његовим речима претходно истог дана, можда пет сати пре тога, такође је изазвала инцидент. 

- Закључала се у тоалету кафића. Тада су је превезли у Специјалну болницу за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" , вероватно су је након неког времена пустили и ето шта се десило - каже извор.  

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".