Ukus ove torte ostaće vam urezan u pamćenje

Potrebni sastojci: 

Za koru:

4 jajeta
prstohvat soli
100 grama šećera
1 kesica vanilinog šećera
rendana kora 1 pomorandže
100 grama brašna
 

Za fil:

sok od jedne pomorandže
2 jajeta
150 grama šećera
3 kašike gustina
300 mililitara mleka
2 kašike putera
200 mililitara slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu

Način pripreme:

Potrebno  je da odvojite žumanca od belanaca, zatim dobro da umutite belanca u čvrst sneg, a zatim dodajte prstohvat soli. Dodajte jedno po jedno žumance, nastavite da mutite. Kada to uradite preko narendajte koru pomorandže i prosejte brašno. Sipajte i kesicu vanilinog šećera, pa sve pomešajte pažljivo razbijajući grudvice od brašna.

Foto: Printskrin/Jutjub/CooKing

 

 

Sipajte u kalup,  obložen pek-papirom, pa pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.


Jaja umutite sa šećerom i gustinom, dobro promešajte, pa dodajte mleko i sok od pomorandže. Stavite na srednju vatru i kuvajte dok se ne zgusne. 

Kada se skuva, skonite sa vatre i dodajte puter, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se hladi u hladnoj posudi.

Izvadite biskvit iz kalupa, pa ga presecite horizontalno tako da dobijete tri kore.

Foto: Printskrin/Jutjub/CooKing

 

 

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa to pomešajte sa smesom od mleka i soka od pomorandže.

Vratite donju koru u kalup, pa prelijte delom fila. Preko stavite sledeću koru, pa ponovo namažite fil. Poslednju koru stavite u blender da se dobro usitni, pa time dekorišite tortu. 


Stavite u frižider da se stegne. Posle poslužite uživajte u ukusu. 

(Glosi)

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".