Lenja pita je kolač koji važi za starinski klasik, vrlo brzo i lako se sprema, a pritom je jeftina je i lagana. Pravi se najčešće u dve varijante, sa jabukama ili višnjama, a tokom vremena  domaćice su kreirale i svoj recept za ovu poslasticu. Zbog toga je i došlo zbog sukoba među čitaocima šta je zapravo lenja pita?

Skoro je na Fejsbuk stranici ''Super recepti'' objavljen recept za lenju pitu. Jednostavan, a opet poseban i sočan, svi sastojci koji se u njemu nalaze su već poznati i uobičajni za lenju pitu, osim jednog - pudinga od vanile, a baš taj puding je podigao prašinu.

Foto: Printskrin/Jutjub/Bakina Vanglica

 

"Mast je u nadevu za pravu lenju pitu i nema pudinga od jabuke", "Mast je u nadevu za pravu lenju pitu i u nadev od jabuke ide malo cimeta, prvi put čujem za puding!", "To nikako ne može biti lenja pita!", "Pa ako hoćete,starinski recept za lenju pitu i nije sa margarinom nego sa mašću, a s obzirom da se za lenju pitu strugane jabuke cede da ne bi bile mnogo vlažne i testo bilo mnogo vlažno u ovom receptu se, pospe puding i on prvo da ukus vanile, a i pokupi sok iz jabuka i drži ih na mestu i testo ne bude gnjecavo nego sipkavo i lepo. Eto možda sada razumete", glase neki od komentara.

(Žena)

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".