Zemljotres jačine 3,9 stepeni po Rihterovoj skali osetio se u lihtenštajnskom parlamentu i to baš u trenucima kada se raspravljalo o potrebi uvođenja obveznog osiguranja od potresa, piše ndtv.

Videozapis koji je objavio Landtag, parlament Lihtenštajna, pokazuje kako su poslanici osetili dva podrhtavanja tla u roku od nekoliko sekundi.

 

 

Na snimku se vidi kako poslanica parlamenta govori o osiguranju od zemljotresa kada je prvi potres pogodio zgradu. Ona se na ovo prvo podrhtavanje nasmejala, dok je nakon drugog, jačeg podrhtavanja predsednik parlamenta Albert Frik privremeno prekinuo sednicu i evakuisano poslanike.

Policija Lihtenštajna objavila je kako je primila "veliku količinu poziva zabrinutih građana", ali za sada se čini kako nema ozlijeđenih ljudi niti oštećene imovine.

Prvi je potres iznosio 2,4 stepena po Rihteru, a drugi 3,9 stepeni. Epicentar potresa je prema Evropsko-mediteranskom seizmološkom centru bio 19 kilometara južno od austrijskog grada Dornbirnu, a kako se navodi, osetio se i u delovima Švajcarske i na jugu Nemačke.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".