Vrganje možete služiti kao ukusan doručak. 


Potrebni sastojci za 2 osobe:

  • 250 - 300 g svežih vrganja
  • 5 struka mladog crnog luka 
  • 2 jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera

Foto: Prinstkrin/Jutjub/ VRATA ZDRAVLJA

 

Priprema:
Operite luk i iseckajte. Vrganje očistite, a potom iseckajte na listiće. U tiganj sipajte ulje da se zagreje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk u tiganj i dinsajte do momenta dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte iseckane vrganje u luk i nastavite sa prženjem (oko 10-tak minuta) uz povremeno mešanje. Vrganji su gotovi vrlo brzo, tj. kada omekšaju. Dodati biber i so po ukusu. 

Važno je da ih ne presolite, a to se može dogoditi. Dodajte manje od polovine kafene kašike soli. Na kraju dodajte dva jaja, pržite još par minuta i jelo sa vrganjima je spremno za serviranje.

(Najžena.rs)

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".