Na društvenoj mreži TikTok pojavio se snimak koji je podelio javnost. 

Naime, na snimku je prikazana žena ronilac koja pokazuje kako se može sprečiti napad ajkule. 

Na početku snimka vidimo kako žena pliva dok joj ajkula prilazi, a u pozadini stoji objašnjenje da je opasno u takvoj situaciji prskati i bežati od ajkule. 

– Prskanje i plivanje oponaša ono što radi plen. Kada imamo posla sa vrhunskim predatorima poput ajkula, mi takođe želimo da se ponašamo kao predator – navodi se na snimku.

 

@mermaid.kayleigh Follow @andriana_marine to learn even more about #sharks! 🦈💙 Just like bears & other #predators we are taught to #maintaineyecontact, yell, get large, back away slowly… it’s the same with sharks! They are not the man eating monsters the media portrays & typically want nothing to do with humans. So much so that just pushing on their head is enough to deter. #tigershark #sharkdiver #sharkdiving #sharkdive #ocean #hawaii ♬ Black Out Days Sped Up - Ryugan

– Okrenite se, suočite sa životinjom i održavajte kontakt očima – dodaje ona, što i čini.

– Kad su u pitanju tigraste ajkule, možete im staviti ruku na vrh glave, nežno ih gurnuti prema dole i to će ih preusmeriti dalje od vas – zaključuje glas sa snimka. 

Iako su mnogi korisnici društvenih mreža bili impresionirani snimkom, bilo je i onih koji su bili skeptični prema korišćenju te tehnike.

– Samo želim da napomenem da nemamo nikakav snimak trenutaka kada ovaj manevar nije uspeo – istakao je tako jedan korisnik.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".