Štaviše, kada su ti ljudi ugledali dron u vlasništvu Roberta Rusa, još su mu veselo mahnuli, potpuno nesvesni situacije i činjenice da je Ros kamerom zapravo pratio kretanje te morske nemani.

Životinja se u jednom trenutku opasno približila kupačima, ali kada je procenila da joj nisu zanimljivo društvo (ili obrok) produžila je i otišla u posetu ostalim opuštenim ljudima na plaži.

- Tačno. Otišla je potom prema drugim ljudima, ali kada je shvatila da nisu jelo, ajkula je nastavila svojim putem - rekao je Rus za Foks.

U ovom trenutku se veruje da je posredi bila crnovrha grebenska ajkula, koja načelno nema problem sa ljudima. Ume da bude radoznala kada vidi ronioce, ali voli da ostati na sigurnoj udaljenosti.

Crnovrha grebenska ajkula je, po pravilu, plašljiva, ali ne i potpuno bezopasna. Zna da postane agresivna u prisustvu hrane, a stranica Internacional Shark Attack File beleži od 2008. godine do danas 28 neisprovociranih napada (jedan sa smrtnim ishodom) i 13 provociranih napada ove vrste.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".