На друштвеној мрежи ТикТок појавио се снимак који је поделио јавност. 

Наиме, на снимку је приказана жена ронилац која показује како се може спречити напад ајкуле. 

На почетку снимка видимо како жена плива док јој ајкула прилази, а у позадини стоји објашњење да је опасно у таквој ситуацији прскати и бежати од ајкуле. 

– Прскање и пливање опонаша оно што ради плен. Када имамо посла са врхунским предаторима попут ајкула, ми такође желимо да се понашамо као предатор – наводи се на снимку.

 

@мермаид.каyлеигх Фоллоw @андриана_марине то леарн евен море абоут #схаркс! 🦈💙 Јуст лике беарс & отхер #предаторс wе аре таугхт то #маинтаинеyецонтацт, yелл, гет ларге, бацк аwаy слоwлy… ит’с тхе саме wитх схаркс! Тхеy аре нот тхе ман еатинг монстерс тхе медиа портраyс & тyпицаллy wант нотхинг то до wитх хуманс. Со муцх со тхат јуст пусхинг он тхеир хеад ис еноугх то детер. #тигерсхарк #схаркдивер #схаркдивинг #схаркдиве #оцеан #хаwаии ♬ Блацк Оут Даyс Спед Уп - Рyуган

– Окрените се, суочите са животињом и одржавајте контакт очима – додаје она, што и чини.

– Кад су у питању тиграсте ајкуле, можете им ставити руку на врх главе, нежно их гурнути према доле и то ће их преусмерити даље од вас – закључује глас са снимка. 

Иако су многи корисници друштвених мрежа били импресионирани снимком, било је и оних који су били скептични према коришћењу те технике.

– Само желим да напоменем да немамо никакав снимак тренутака када овај маневар није успео – истакао је тако један корисник.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".