Rođeni su 1978. godine u Bihaću i to prevremeno, u šestom mesecu. Zbog toga su neko vreme morali da provedu u inkubatorima. Uzimajući u obzir da porodilište u Bihaću tada nije bilo dovoljno opremljeno, dečaci su premešteni u Zagreb.

Posle nekoliko dana došlo je do komplikacija, što je dovelo do trajnog slepila beba. Neko od osoblja je pogrešio, doktor ili medicinska sestra, ali ne znako, izjavio je Dejan.

Foto: V. Danilov

 

– To je nepažnja. Sada, koga… Nisam nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je lekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je rođenje pre vremena. A, da je bila nepažnja, bila je.

Saša i Dejan su uspešni u svom poslu uprkos tužnoj životnoj priči. Međutim, ona im nije stvorila komplekse ni pravo da uživaju u životu i da stvore porodice i prijatelje.

Pričalo se i o tome da Saša ima mogućnost da povrati vid, ali da zbog Dejana ne želi da se operiše. Međutim, on je to demantovao.

Foto: Arhiv Novosti

 

– Ma ne, to je bezveze priča. Oni su hteli na nama da rade nekakve ekperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi. Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi, da vi nemate pojma! Dve najgore teme, one koje najmanje volim su: da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom. Moji prijatelji i ljudi koju su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svetu. Da li sam se ja lečio i kod koga sam se lečio, to je moja privatna stvar. Ima jedna priča kada je jedan moj prijatelj nazvao taksi, a oni su ga pitali: ''U kom pravcu idete?'', a on je rekao: ''Koga to zanima osim mene?'' – izjavio je Saša za Srpski Telegraf.

BONUS GALERIJA: Toše Proeski - anđeo kog je tragična smrt prerano odvela Bogu

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".