Nina Nićiforović (34), koja je poginula u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Leskovca kada se autobus pun putnika prevrnuo, tek je počela da vodi turističke ture, rekao je njen otac Dušan.

- Ostao sam bez primerenog deteta koje je završilo fakultet, odlično govorilo engleski jezik i tražilo posao u pravnoj struci. Posle svega nekoliko turističkih tura ona je strada,a mislim da ih nije bilo više od sedam... - ispričao je za Srpski Telegraf Dušan Nićiforović, otac nastradale devojke.

On dodaje da ne znaju ništa o tome kako je došlo do udesa.

- Kako se udes desio, to ne znamo. Istražne radnje su u toku. Moje ćerke nema i nikakvo saznanje mi je neće vratiti - rekao je on i dodao:

"Obavestili su me da večeras mogu da preuzmem ćerku u Leskovcu. Sahranićemo je u sredu".

Foto: I. Mitić

 

 

Iza poginule devojke ostao je nepoloženi pravosudni ispit, a njen kolega s Privredne akademije u Novom Sadu, na kpojoj je studirala pravo, otkriva da je uskoro htela da ga položi i potrudi se da nađe posao u struci.

- Posao u turizmu je za Ninu bio privremeno rešenje, ali siguran sam da ga je dobro radila pošto je bila puna života, uvek nasmejana i srdačna. plenila je harizmom, pozitivnim savom i predanošću zadacima koji se ispred nje nađu - kazao je njen kolega s fakultetama.

Vozaču autobusa Miletu Ž. (57) određeno je dvodnevno zadržavanje zbog duesa u kojem je Nina nastradala, a povređeno je 27 putnika, mahom iz Novog Sada i Beograda.

Policija u Leskovcu saopštila je da će protiv njega biti podnesena krivična prijava, a da će dalji tok istrage odrediti tužilaštvo.

Sestra: Imala je najlepši osmeh

Nina je poginula na licu mesta, a njega sestra Nataša i dalje ne može da veruje da je nema.

- Šta da vam kažem. Ona mi je bila najbrižnija, najemotivnija i najvažnija osoba u životu. Moje srce puklo je kada sam saznala tužne vesti - kaže neutešna Ninina rođena sestra Nataša Nićiforović.

Ona dodaje da je "Nina imala najlepši osmeh i da će je svi pamtiti po njemu i po dobroti".

- Nina je rođena u Senti, gde je i završila gimnaziju, a pritom i Pravni fakultet u Novom Sadu. Živela je u Kanjiži za vreme srednjoškolskih dana, a potom se preselila u Novi Sad, pa tamo i ostala. Uvek je u duši bila avanturista, pa je zato i odradila licencu za turističkog vodiča. I ovoga leta je počela da vodi ture - rekla je Nataša.

Foto: I. Mitić

 

 

Tragičnu vest saopštili su im Natašin momak i jedna rođaka koji su to saznali putem medija.

- Kad smo to čuli, zvali smo nišku i leskovačku policiju i bolnice kako bismo saznali da li je to tačno. I na kraju su nam potvrdili najgoru vest -rekla je Nataša.

Vozilo nije bilo ispravno?

O tome da vozilo nije bilo ispravno pisali su i građani na Fejsbuku u grupi "Grčka - grupa za turiste", a jedna žena je navela da je nastradala Nina Nićiforović jedina bila korektna i profesionalna.

- Krenuli smo sa zakašnjenjem od 45 minuta iz Novog Sada 19. avgusta. Kvar na autobusu dogodio se kod Vranja. Nedođija, mrkli mrak. Šoferi sami pokušavaju nešto da urade uz pomoć svetla sa Nininog mobilnog. Čekamo majstora iz Vranja sat vremena. Svi putnici nervozni. Jadna Nina nas teši da će pomoć brzo doći. Otišla sva tri kaiša. Znači autobus je krenuo bez tehničke kontrole. Došao majstor promenio jedan kaiš tek da autobus može da nastavi. Ostali smo bez klime - napisala je žena i dodala da se vodič Nina svima izvinjavala zbog lošeg putovanja.

- Na kraju nam je Nina rekla : "Blago vama, a ja se odmah vraćam ovim busom. Samo da stignem živa i zdrava". Nažalost, Nina se nije vratila. Neka je anđeli čuvaju! Cela grupa se moli za njenu dušu.

Foto: I. Mitić

 

(Blic)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".