Do nesreće je došlo kada se turistički autobus somborskih registarskih oznaka, koji je vraćao turiste iz Grčke, prevrnuo na stranu.

Prema nezvaničnim informacijama, turistički vodič Nina N. (34) poginula je na licu mesta.

Foto: I. Mitić

 

– Nesreća se dogodila oko pet časova. Sve medicinske ekipe iz Leskovca, Lebana, Vlasotinaca i Niša bile su angažovane na zbrinjavanju povređenih. Većina putnika je otpuštena na kućno lečenje, sem teže povređenih koji su zbrinuti u Univerzitetski klinički centar Niš – naveo je Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Klizao nekoliko stotina metara

Za volanom autobusa se u trenutku nesreće nalazio Mile Ž. (57) iz mesta Stanišić kod Sombora, a zasad nema zvanične potvrde šta je bio uzrok nezgode. Prema tragova na licu mesta, vidi se da je pre prevrtanja autobus išao nekoliko stotina metara travnatom površinom.

– Mi smo stali kod hotela „Predejane” da odmorimo. Nakon toga smo lepo krenuli, sve je bilo normalno, i brzina, i uslovi puta. Vozač je super vozio, ali prethodno se požalio nešto da ima visok šećer. Da li je to uticalo ili ne, ne znam, ali mi smo s ravnog puta tek odjednom skrenuli i prevrnuli se – navela je jedna od putnica iz autobusa, vidno uznemirena.

Foto: I. Mitić

 

Dečak ima nagnječenje stomaka

U Urgentnom centru UKC Niš juče je zbrinuto šesnaest osoba, od toga dvoje dece. Starije dete, starosti 12 godina, u bolnicu je primljeno sa nagnječenjem stomaka.

Foto: I. Mitić

 

– Nakon pregleda na Klinici za dečju hirurgiju dete starosti 12 godina je zadržano na dalje praćenje i dijagnostičke procedure, dok je osmogodišnje dete nakon ukazane lekarske pomoći pušteno na kućno lečenje. Od 14 odraslih osoba, kod jednog muškarca (69) sprovedena je hirurška procedura zbog otvorenog preloma ruke i preloma rebara. Jedan pacijent je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju, ostalih 12 je nakon ukazane prve pomoći pušteno na kućno lečenje. Operisana osoba je stabilnih vitalnih parametara – saopštio je prof. dr Goran Stanojević, pomoćnik direktora za hirurška pitanja niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

(Objektiv)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".