Нина Нићифоровић (34), која је погинула у језивој саобраћајној несрећи која се догодила код Лесковца када се аутобус пун путника преврнуо, тек је почела да води туристичке туре, рекао је њен отац Душан.

- Остао сам без примереног детета које је завршило факултет, одлично говорило енглески језик и тражило посао у правној струци. После свега неколико туристичких тура она је страда,а мислим да их није било више од седам... - испричао је за Српски Телеграф Душан Нићифоровић, отац настрадале девојке.

Он додаје да не знају ништа о томе како је дошло до удеса.

- Како се удес десио, то не знамо. Истражне радње су у току. Моје ћерке нема и никакво сазнање ми је неће вратити - рекао је он и додао:

"Обавестили су ме да вечерас могу да преузмем ћерку у Лесковцу. Сахранићемо је у среду".

Фото: И. Митић

 

 

Иза погинуле девојке остао је неположени правосудни испит, а њен колега с Привредне академије у Новом Саду, на кпојој је студирала право, открива да је ускоро хтела да га положи и потруди се да нађе посао у струци.

- Посао у туризму је за Нину био привремено решење, али сигуран сам да га је добро радила пошто је била пуна живота, увек насмејана и срдачна. пленила је харизмом, позитивним савом и преданошћу задацима који се испред ње нађу - казао је њен колега с факултетама.

Возачу аутобуса Милету Ж. (57) одређено је дводневно задржавање због дуеса у којем је Нина настрадала, а повређено је 27 путника, махом из Новог Сада и Београда.

Полиција у Лесковцу саопштила је да ће против њега бити поднесена кривична пријава, а да ће даљи ток истраге одредити тужилаштво.

Сестра: Имала је најлепши осмех

Нина је погинула на лицу места, а њега сестра Наташа и даље не може да верује да је нема.

- Шта да вам кажем. Она ми је била најбрижнија, најемотивнија и најважнија особа у животу. Моје срце пукло је када сам сазнала тужне вести - каже неутешна Нинина рођена сестра Наташа Нићифоровић.

Она додаје да је "Нина имала најлепши осмех и да ће је сви памтити по њему и по доброти".

- Нина је рођена у Сенти, где је и завршила гимназију, а притом и Правни факултет у Новом Саду. Живела је у Кањижи за време средњошколских дана, а потом се преселила у Нови Сад, па тамо и остала. Увек је у души била авантуриста, па је зато и одрадила лиценцу за туристичког водича. И овога лета је почела да води туре - рекла је Наташа.

Фото: И. Митић

 

 

Трагичну вест саопштили су им Наташин момак и једна рођака који су то сазнали путем медија.

- Кад смо то чули, звали смо нишку и лесковачку полицију и болнице како бисмо сазнали да ли је то тачно. И на крају су нам потврдили најгору вест -рекла је Наташа.

Возило није било исправно?

О томе да возило није било исправно писали су и грађани на Фејсбуку у групи "Грчка - група за туристе", а једна жена је навела да је настрадала Нина Нићифоровић једина била коректна и професионална.

- Кренули смо са закашњењем од 45 минута из Новог Сада 19. августа. Квар на аутобусу догодио се код Врања. Недођија, мркли мрак. Шофери сами покушавају нешто да ураде уз помоћ светла са Нининог мобилног. Чекамо мајстора из Врања сат времена. Сви путници нервозни. Јадна Нина нас теши да ће помоћ брзо доћи. Отишла сва три каиша. Значи аутобус је кренуо без техничке контроле. Дошао мајстор променио један каиш тек да аутобус може да настави. Остали смо без климе - написала је жена и додала да се водич Нина свима извињавала због лошег путовања.

- На крају нам је Нина рекла : "Благо вама, а ја се одмах враћам овим бусом. Само да стигнем жива и здрава". Нажалост, Нина се није вратила. Нека је анђели чувају! Цела група се моли за њену душу.

Фото: И. Митић

 

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".