POTREBNI SASTOJCI:

krastavac - 3 kg, manji

mirođija - cvasti

so - krupna, morska

voda

beli luk - 2 glavice

Foto: Profimedia

 

Operite krastavčiće i poređajte ih u veliku teglu sa velikim otvorom.

Između krastavaca ubacite oljuštene čenove belog luka i mirođiju zajedno sa cvetovima. Na jedan litar vode stavite 40 g morske soli.

Prelijte krastavčiće, dobro zatvorite teglu i ostavite je na svetlom mestu. Nije neophodno da tegla bude direktno izložena Suncu. Nakon jednog dana voda će se zamutiti od započete fermentacije.

Foto: Profimedia

 

Nakon nekoliko dana tečnost će se izbistriti, tako da ćete videti šta je u tegli. Potrebno je da prođe oko 10 dana da budu gotovi. Ako želite da brže budu gotove, iseckajte krastavce.

U teglu možete da dodate i listove i grančice višnje ili dunje. Ipak, pošto su ovi krastavčići namenjeni brzoj konzumaciji, možete i preskočiti ovaj deo.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".