Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u Brisel kako bi prisustvovao nastavku dijaloga između Beograda i Priština. 

Vučić se ranije danas sastao sa generalnim sekretarom NATO alijanse Jensom Stoltenbergom, te su njih dvojica, nakon okončanja sastanka, održali zajedničku konferenciju za medije.

Foto: Tanjug/AP

 

Pored ovog susreta, Vučić je održao i sastanak sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić i Lajčak sastali su se u zgradi Misije Srbije u Briselu, a tema razgovora je priprema za sutrašnju novu rundu dijaloga.

Predsednik Srbije iskoristio je kratku pauzu između dva susreta sa evropskim zvaničnicima i oglasio se na svom Instagram profilu. 

– Verovali ili ne, ovo je slika iz srpske Misije u Briselu. Sva ova divna jela, od pita do pinđura, za našu delegaciju pripremile su divne žene koje rade u Misiji Srbije pri EU. U ovih pet minuta pred dolazak specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka navalio sam na pitu krompirušu, pinđur, a ostale đakonije prepustio sam drugima – napisao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".