Председник Србије Александар Вучић отпутовао је у Брисел како би присуствовао наставку дијалога између Београда и Приштина. 

Вучић се раније данас састао са генералним секретаром НАТО алијансе Јенсом Столтенбергом, те су њих двојица, након окончања састанка, одржали заједничку конференцију за медије.

Фото: Танјуг/АП

 

Поред овог сусрета, Вучић је одржао и састанак са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Вучић и Лајчак састали су се у згради Мисије Србије у Бриселу, а тема разговора је припрема за сутрашњу нову рунду дијалога.

Председник Србије искористио је кратку паузу између два сусрета са европским званичницима и огласио се на свом Инстаграм профилу. 

– Веровали или не, ово је слика из српске Мисије у Бриселу. Сва ова дивна јела, од пита до пинђура, за нашу делегацију припремиле су дивне жене које раде у Мисији Србије при ЕУ. У ових пет минута пред долазак специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга питања Западног Балкана Мирослава Лајчака навалио сам на питу кромпирушу, пинђур, а остале ђаконије препустио сам другима – написао је Вучић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".