Sastanak Vučića i Stoltenberga počeo je oko 15 sati, a za 15.30 najavljena je zajednička pres konferencija predsednika Srbije i generalnog sekretara Alijanse.


Nakon sastanka sa Vučićem, Stoltenberg će razgovarati i sa premijerom privremenih vlasti u Prištini Aljbinom Kurtijem.

Uoči odlaska u Brisel, Vučić je rekao da ne zna šta može da očekuje od razgovora sa visokim zvaničnikom Alijanse, ali i ukazao da je taj sastanak važan zbog uloge koju NATO i KFOR imaju na KiM.

- To će biti dalji razgovori o uspostavljanju dobre saradnje, dobre komunikacije koja je veoma važna u kriznim momentima. Nadam se da ćemo imati dobar razgovor. Imali smo već telefonski razgovor i dogovorili smo da sednemo i o svim problemima na KiM, posebno na severu razgovaramo u Briselu - rekao je Vučić prošle nedelje.

Predsednik će danas u Briselu susresti i sa zaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčkom, a zatim i sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Sutra predsednika Vučića čekaju razgovori sa visokim predstavnikom za evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom i Lajčkom, a nakon toga, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine, uz posrednike EU i sa premijerom privremenih prištinskih vlasti Aljbinom Kurtijem.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".