Састанак Вучића и Столтенберга почео је око 15 сати, а за 15.30 најављена је заједничка прес конференција председника Србије и генералног секретара Алијансе.


Након састанка са Вучићем, Столтенберг ће разговарати и са премијером привремених власти у Приштини Аљбином Куртијем.

Уочи одласка у Брисел, Вучић је рекао да не зна шта може да очекује од разговора са високим званичником Алијансе, али и указао да је тај састанак важан због улоге коју НАТО и КФОР имају на КиМ.

- То ће бити даљи разговори о успостављању добре сарадње, добре комуникације која је веома важна у кризним моментима. Надам се да ћемо имати добар разговор. Имали смо већ телефонски разговор и договорили смо да седнемо и о свим проблемима на КиМ, посебно на северу разговарамо у Бриселу - рекао је Вучић прошле недеље.

Председник ће данас у Бриселу сусрести и са заслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчком, а затим и са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Сутра председника Вучића чекају разговори са високим представником за европску спољну и безбедносну политику Жозепом Борељом и Лајчком, а након тога, у оквиру наставка дијалога Београда и Приштине, уз посреднике ЕУ и са премијером привремених приштинских власти Аљбином Куртијем.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".