- Mnogo sam razgovarao i bavio se i danas i juče i noćas i jutros sa predstavnicima međunarodne zajednice, sa Miroslavom Lajčakom ponajviše. Nastaviću to da radim - rekao je predsednik i naglasio da ako neko misli da je moguće da ponove 17. mart 2004. godine ili nešto što se našem narodu događalo na drugim delovima SFRJ i da će završiti posao tako što Srba neće biti, mnogo greši.

- To neće biti, to se neće dogoditi. Želimo mir i poštovanje sviih propisa i onoga što je potpisano, ne samo onoga što ti se sviđa, a nepoštovanje onoga što ti se ne sviđa, samo to tražimo - rekao je Vučić.

Naveo je i da je imao vrelo teške razgovore sa predstavnicima Srba, ali da oni nisu hteli da ga poslušaju iako ga, kako je dodao "verovatno poštuju" jer znaju koliko mi je stalo do njih.

- Znaju da umesto da budem na odmoru ili negde za mene to ne postoji jer je koža mog, našeg naroda u pitanju i opstanak naše zemlje. Znaju koliko mi je stalo do njih, koliko volim te ljude koji čuvaju naše ime i prezime na KiM, ali je sitaucija teška, i plašim se da će od večeras biti još teža zato ih samo molim da ne pomisle da će moći da čine svakovrsne zločinje nad Srbima, da će moći da ponižavju Srbiju i srpksi narod, i ništa više - rekao je predsednik i naglasio da ako to budu pomislili da se to neće dogoditi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Ponovio je da moli Albance i Srbe, da ih kumi da sačuvamo mir i da razgovaramo, a Aljbinu Kurtiju poručio da treba da zna da su suverena država ne bi Priština vodila razgovore sa Beogradom i imali bi zastavu u UN.

Sa nevererovatnim samopouzdanjem, naglasio je, saopštavam kakav će rezutlat biti ako neko pokuša da naruši mir i stabilnost na KiM, a za mene postoji samo jedna radost, a to je otvaranje fabirka u septembru i oktobru a ne izazivanje sukoba, rekao je predsednik odgovrajući na pitanje novinara da li upravo oni kojima se obraća, nezadovoljni razvojem sitaucije u Ukrajini, žele da se izazovu sukobi u BiH i na KiM

Predsednik je dodao da ipak postoji želja mnogih faktora da stvari ovde ne budu stablne i sigurne, da ne bude mir.

Dodao je da ipak ne misli da to odgovara u ovom trenutku zapadnim silama.

- Mi jednostavno nemamo kud, plašim se da nisu razumeli da srpski narod nema kud, priterali su ga uz zid, u ćosak - rekao je predsednik i dodao da ne misli da je interes zapada da ovde bude sukoba ida ne voli srpsko navijanje u kojem svi znamo šta se sve precizno zbiva, da se svi bavimo svetskom politikom.

- Daj da se malo bavimo sobom - poručio je Vučcić i rekao da ne voli ni politike koje ne razumeju da da sebi ne mogu da daju pravo ono gde drugima uskraćuju pravo.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".