Za putovanje automobilom u inostranstvo neophodno je poznavati bar osnovne informacije o saobraćaju u toj zemlji kako ne bismo došli u situaciju da platimo kaznu i tako sebi uskratimo deo budžeta za letovanje.

Zato su administratori Fejsbuk grupe "Grčka uživo" odlučili da stanu na put nedoumicama koje muče srpske turiste koji su sopstvenim automobilima krenuli put grčkih letovališta.

- Precrtana debela crta (jedna ili dve) u znaku zabrane parkiranja znači da ne smete parkirati na toj strani ulice parnog ili neparnog meseca, a ne dana. Ako je jedan pravougaonik precrtan, na toj strani ne parkirate tokom januara, marta, maja, jula, septembra i novembra, a su precrtana dva onda ostalim mesecima - navodi se u postu.

Foto: printskrin Fejsbuk

 

 

Jedan od članova grupe objasnio je zašto se u gradovima u Grčkoj često u jednoj ulici mogu videti oba znaka.

- Duž ulice su radnje ili čak stambeni objekti, a automobili im blokiraju ili maskiraju i ometaju vidljivost i pristupačnost, pa se menjanjem uspostavlja fer ravnoteža za vlasnike radnji sa obe strane - navodi korisnik.

Nadovezala se jedna korisnica koja je je podsetila vozače iz Srbije na pravilo za kružni tok u Grčkoj.

- Prednost ima onaj koji u isti ulazi po principu prednosti sa desna. Razlikuje se samo ako signalizacija pokazuje drugačije - navodi korisnica.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".