Kasno je za spas turističke sezone u Crnoj Gori jasan je Rade Ratković, profesor Univerziteta i član Saveta Građanske inicijative 21. maj.


Ratković je to rekao u izjavi za podgorički portal CdM odgovarajući na pitanje kako se može spasiti ovogodišnja turistička sezona.

U jeku turističke sezone plaže u Crnoj Gori su polu-prazne, cene papreno visoke, a trenutni pokazatelji izazivaju zabrinutost da će turistička sezona biti ispod svih očekivanja i najava.

- Prošao voz za aktivnosti na tržištu. Pa sezona je već u zenitu! Treba se se koncetrisati na tekuće upravljanje i destinacijsku podršku koliko je moguće u ovoj haotičnoj situaciji. Sada treba puni akcenat dati na pripremu nastupa na organizovano turističko tržište kako bi to rezultiralo zaključenim alotmanskim ugovorima sa evropskim turoperatorima najdalje u septembru ove godine - kaže Ratković.

Prema njegovim rečima, paralelno s tim i nakon toga treba planski raditi na apdejtovanju i implementaciji Marketing plana za 2023. godinu.

- To podrazumeva i uvođenje novog savremenog destinacijskog menadžmenta i integralnog turističkog upravljačnog informacionog sistema. Treba otvoriti proces ekološke i digitalne transformacije našeg turističkog sistema - naveo je Ratković.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".