On je izrazio nadu da će ograničenja biti ukinuta kako bi se poboljšala situacija na međunarodnim tržištima hrane, prenose RIA Novosti.

Putin je istakao da je Gasprom uvek ispunjavao, ispunjava i namerava da ispuni sve svoje obaveze u snabdevanju energentima i dodao da je pokušaj partnera Rusije da na nju prebace sopstvene greške "bez osnova".

Istakao je da - Zapad za energetsku krizu krivi Gasprom, iako je sam zatvorio energetske rute i uveo sankcije - i dodao da je kompanija - spremna da pumpa onoliko gasa koliko joj je potrebno - prenose RIA Novosti.

- Kakve veze ima Gasprom sa tim? Pa, kakve veze ima Gasprom? Zatvorili su jednu rutu, drugu rutu, stavili su ove pumpne stanice pod sankcije. Gasprom je spreman da pumpa koliko je potrebno, oni su sami sve zatvorili - poručio je Putin.

Ocenio je da je Evropa zanemarila tradicionalnu energiju i da se oslanja na alternativne izvore.

- Oni su veliki stručnjaci u oblasti netradicionalnih izvora energije. Rešili su da se oslone na netradicionalne vrste energije: sunce, energiju vetra. Ispostavilo se da je zima duga. Nije bilo vetra. To je sve - rekao je Putin.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".