Он је изразио наду да ће ограничења бити укинута како би се побољшала ситуација на међународним тржиштима хране, преносе РИА Новости.

Путин је истакао да је Гаспром увек испуњавао, испуњава и намерава да испуни све своје обавезе у снабдевању енергентима и додао да је покушај партнера Русије да на њу пребаце сопствене грешке "без основа".

Истакао је да - Запад за енергетску кризу криви Гаспром, иако је сам затворио енергетске руте и увео санкције - и додао да је компанија - спремна да пумпа онолико гаса колико јој је потребно - преносе РИА Новости.

- Какве везе има Гаспром са тим? Па, какве везе има Гаспром? Затворили су једну руту, другу руту, ставили су ове пумпне станице под санкције. Гаспром је спреман да пумпа колико је потребно, они су сами све затворили - поручио је Путин.

Оценио је да је Европа занемарила традиционалну енергију и да се ослања на алтернативне изворе.

- Они су велики стручњаци у области нетрадиционалних извора енергије. Решили су да се ослоне на нетрадиционалне врсте енергије: сунце, енергију ветра. Испоставило се да је зима дуга. Није било ветра. То је све - рекао је Путин.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".