Čuveni glumac Rade Šerbedžija godinama je gradio karijeru, ali ga to nije sprečilo da se ostvari i u ulozi supruga i roditelja petoro dece, četiri ćerke i jednog sina.


Iako je iza njega veliki broj mestralno odigranih uloga, bezbroj filmskih ostvarenja Rade za svoj najveći uspeh uvek ističe decu. 

Foto: Z. Knežević

 

Iz prvog braka sa pokojnom balerinom Ivankom Cerovac Rade je dobio je sina Danila, koji je filmski producent. NJih dvojica su jednom prilikom čak i sarađivali na filmu "Oslobođenje Skoplja".

Iz tog braka takođe ima i ćerku Luciju, koja je takođe krenula njegovim stopama i važi za poznatu glumicu.

Nakon što se razveo od balerine Ivanke Cerovac, Rade je zaplovio u novu ljubavnu priču i to sa pozorišnom rediteljkom Lenkom Udovički. Iz te ljubavi rodilo se još troje dece, tri ćerke, tatine mezimice - Milica, Nina i Vanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Acidofil (@acidofil)

Sva njegova deca su brzo zavelela umetnost, film, režiju, a samo jedna od njih nije imala interesovanje za ovu sferu, već je svoju sreću pronašla u drugačijem poslu.

U pitanju je Vanja. 

- Vanja ima smisla za umetnost, ali ona se odlučila za neki drugi životni put. Studira u Beču i odličan je student, što je potpuno neobično kad je moja porodica u pitanju. Ona planira da završi pravo ili psihologiju - objasnio je Rade Šerbedžija jednom prilikom za hrvatske medije.

Vanja voli pravo i psihologiju i to je u potpunosti ispunjava, ali voli i sport. NJena sestra Milica Alma, najmlađa ćerka čuvenog glumca, je kantautorka i obožava muziku.


Nina Šerbedžija se od malih nogu bavi glumom, a sa samo šesnaest godina je glumila u "Teatru Ulisses" na Brionima u predstavi "Romeo i Julija 68".

 

Iza sebe ima dva filma "Cry of the Butterfly" iz 2014. i "Welcome" iz 2010. godine, a zajedno sa svojim ocem je snimila filma  "Blossom".

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".