Ministar Nebojša Stefanović je rekao da je avion poleteo u 20.40 iz Niša. Prema njegovim rečima, avlasnik aviona je ukrajinska kompanija. Roba koju je prenosio avion je naše kompanije "Valir".

- Obraćam vam se povodom pada aviona antonov 12 na teritoriji Grčke koji je poleteo sa našeg aerodroma u Nišu. Radi se o avionu Antonov 12 čiji je vlasnik firma Meridijan iz Ukrajine. Imao je znak MEM3032 - istakao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Kako je istako, svih osam članova posad je izgubilo živote.

- Avion je poleteo oko 20.40 iz Niša i prevozio oko 11,5 tona proizvoda naše namenske industrije krajnjem kupcu u Bangladešu. Kupac je bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša - kaže ministar.

 

 

Stefanović kaže da je let imao dozvolu za let od Niša, sa tehničkim sletanjem u Amanu, Rijadu, Ahmedabadu i planirano je da sleti u Daku, kao finalnoj destinaciji.

- Vlasnik robe je bila privatna kompanija "Valir" iz Srbije. Ovaj let je imao sve uredne dozvole, sve u skladu sa međunarodnim propisima - istakao je Stefanović. 

Kako je ministar istakao, poginuli nisu državljani Srbije.

Tema konferencije pad aviona koji se sinoć srušio u Grčkoj.

Grčka civilna avijacija potvrdila je da je ukrajinski teretni avion leteo iz Srbije za Jordan kada se srušio u blizini Kavale.

(RTS)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".