Prema navodima na Tviter nalogu tog portala, reč je o avionu ukrajinske kompanije "Meridijan". Grčka civilna avijacija potvrdila je da je avion leteo iz Srbije za Jordan, navodi agencija AP.

Grčki mediji tvrde da se u avionu nalazilo osam osoba i da je prenosio 12 tona "opasnih materijala", pretežno eksploziva.

Lokalni zvaničnici naveli su, međutim, da nema konkretnih informacija o teretu aviona, a vlasti navode da ne znaju da li je u avionu bilo opasnih hemikalija.

Iz predostrožnosti i zbog snažnog mirisa koji dopire sa mesta udesa, koordinacioni komitet sastavljen od predstavnika lokalnih opština, policije i vatrogasnih službi, naložio je stanovnicima dva mesta koja su najbliža mestu nesreće da drže zatvorene prozore i ne napuštaju domove, kao i da nose maske.

Grčka civilna avijacija je saopštila da je pilot uspeo da obavesti vlasti o problemu sa jednim od motora aviona, kao i da su mu dali opciju da sleti ili na aerodrom u Solunu, ili Kavali, a da se on opredelio za Kavalu koja je bila bliže pošto mora da izvede prinudno sletanje.

Gotovo odmah nakon toga, komunikacija sa avionom je izgubljena i on se srušio oko 40 kilometara zapadno od aerodroma u Kavali, prenosi AP.

Eksplozije su ođekivale čitave noći u okolini mesta pada aviona, navode lokalni stanovnici, koji kažu da su neposredno pre nesreće videli vatrenu loptu i trag od dima na nebu.

Grčki ERT je preneo da su na lice mesta upućeni eksperti za eksplozive kojima će će priključiti stručnjaci iz grčke Komisije za atomsku energiju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".