Министар Небојша Стефановић је рекао да је авион полетео у 20.40 из Ниша. Према његовим речима, авласник авиона је украјинска компанија. Роба коју је преносио авион је наше компаније "Валир".

- Обраћам вам се поводом пада авиона антонов 12 на територији Грчке који је полетео са нашег аеродрома у Нишу. Ради се о авиону Антонов 12 чији је власник фирма Меридијан из Украјине. Имао је знак МЕМ3032 - истакао је Стефановић.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

Како је истако, свих осам чланова посад је изгубило животе.

- Авион је полетео око 20.40 из Ниша и превозио око 11,5 тона производа наше наменске индустрије крајњем купцу у Бангладешу. Купац је било Министарство одбране Бангладеша - каже министар.

 

 

Стефановић каже да је лет имао дозволу за лет од Ниша, са техничким слетањем у Аману, Ријаду, Ахмедабаду и планирано је да слети у Даку, као финалној дестинацији.

- Власник робе је била приватна компанија "Валир" из Србије. Овај лет је имао све уредне дозволе, све у складу са међународним прописима - истакао је Стефановић. 

Како је министар истакао, погинули нису држављани Србије.

Тема конференције пад авиона који се синоћ срушио у Грчкој.

Грчка цивилна авијација потврдила је да је украјински теретни авион летео из Србије за Јордан када се срушио у близини Кавале.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".