Novak Đoković je nedavno osvojio 21. Grend slem titulu slavivši na Vimbldonu.

Naime, broj slemova u Novakovim vitrinama mogao je da bude i veći, ali je ranije ove godine deportovan pred Australijan open, a pod znakom pitanja mu je i učešće na US openu zbog toga što nije vakcinisan.

- Kako se poneo zbog dešavanja vezanim za Australiju i Ameriku je sjajno. Mislim da su se sramno poneli prema njemu u Australiji gde mu nisu dali da igra iz medicinskih razloga, odnosno njegove odluke da u svoje telo ne unese vakcinu ako to ne želi - rekla je Foks.

Kler Foks ističe da nije protiv vakcine i da nužno ne podržava srpskog tenisera, ali da to nije bitno.

Foto: Profimedia

 

 - Ja nisam baš saglasan sa time, ali koga briga? To nije moje telo, to je njegovo telo. On čak nije ni plakao oko svega toga. Samo je stao iza svojih odluka -  rekla je političarka i nastavila:

- Svi su ga pitali zašto je žrtvovao te velike turnire samo zbog toga, a on im je rekao: 'Zato što imam principe'. Sjajno je to što on nije samo briljantan teniser, već je i briljantan teniser sa principima. 

Novak nije vakcinisan i ne planira to da uradi, zbog čega najverovatnije neće moći da igra na US openu, jer u Ameriku ne može da uđe bez vakcine, ali, na primer, može sa koronom.

Novak Đoković se trenuno nalazi u Grend slem trci sa Rafaelom Nadalom koji ima 22 titule, odnosno jednu više.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".