Новак Ђоковић је недавно освојио 21. Гренд слем титулу славивши на Вимблдону.

Наиме, број слемова у Новаковим витринама могао је да буде и већи, али је раније ове године депортован пред Аустралијан опен, а под знаком питања му је и учешће на УС опену због тога што није вакцинисан.

- Како се понео због дешавања везаним за Аустралију и Америку је сјајно. Мислим да су се срамно понели према њему у Аустралији где му нису дали да игра из медицинских разлога, односно његове одлуке да у своје тело не унесе вакцину ако то не жели - рекла је Фокс.

Клер Фокс истиче да није против вакцине и да нужно не подржава српског тенисера, али да то није битно.

Фото: Профимедиа

 

 - Ја нисам баш сагласан са тиме, али кога брига? То није моје тело, то је његово тело. Он чак није ни плакао око свега тога. Само је стао иза својих одлука -  рекла је политичарка и наставила:

- Сви су га питали зашто је жртвовао те велике турнире само због тога, а он им је рекао: 'Зато што имам принципе'. Сјајно је то што он није само бриљантан тенисер, већ је и бриљантан тенисер са принципима. 

Новак није вакцинисан и не планира то да уради, због чега највероватније неће моћи да игра на УС опену, јер у Америку не може да уђе без вакцине, али, на пример, може са короном.

Новак Ђоковић се тренуно налази у Гренд слем трци са Рафаелом Надалом који има 22 титуле, односно једну више.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".