Andrej Pejić promenila je pol 2014. godine i tada postala Andreja. Gostujući u jednoj emisiji, slavna transrodna manekenka otvoreno je progovorila o problemima sa kojima se suočavala tokom svih godina.

Ona je rođena u Bosni 1991. godine, 2014. je napravila konačnu tranziciju i promenila pol, a 2016. godine joj je dodeljena nagrada "Najbolji međunarodni ženski model Portugalije". Samo godinu dana kasnije, našla se na naslovnoj strani "GQ" , kao prva transrodna žena kojoj je to pošlo za rukom.

Govorila je o svom najvećem strahu kad se odlučila na tako veliki korak.

Najviše sam se plašila kako će ljudi gledati na to. Često se to posmatra na trivijalan način, kao da sam to uradila zbog karijere - rekla je ona i dodala:

Za mene je to suludo, proći kroz sve to, psihološku rehabilitaciju, operaciju… To je bilo zanimljivo i veoma pozitivno iskustvo. Ipak, to nije lak proces, to nije bajka. To ne rešava sve probleme. To je samo jedan deo vašeg tela i vašeg identiteta - otkrila je Andreja pre nekoliko godina.

Andreja inače već dugo živi u Australiji, gde je ovih dana uključena i u politički život. Od 2011. godine aktivno se bavi manekenstvom, a portal Idol Net Worth navodi da je od 2021. godine Andreja "teška" oko 1,79 miliona dolara.