Андреј Пејић променила је пол 2014. године и тада постала Андреја. Гостујући у једној емисији, славна трансродна манекенка отворено је проговорила о проблемима са којима се суочавала током свих година.

Она је рођена у Босни 1991. године, 2014. је направила коначну транзицију и променила пол, а 2016. године јој је додељена награда "Најбољи међународни женски модел Португалије". Само годину дана касније, нашла се на насловној страни "ГQ" , као прва трансродна жена којој је то пошло за руком.

Говорила је о свом највећем страху кад се одлучила на тако велики корак.

Највише сам се плашила како ће људи гледати на то. Често се то посматра на тривијалан начин, као да сам то урадила због каријере - рекла је она и додала:

За мене је то сулудо, проћи кроз све то, психолошку рехабилитацију, операцију… То је било занимљиво и веома позитивно искуство. Ипак, то није лак процес, то није бајка. То не решава све проблеме. То је само један део вашег тела и вашег идентитета - открила је Андреја пре неколико година.

Андреја иначе већ дуго живи у Аустралији, где је ових дана укључена и у политички живот. Од 2011. године активно се бави манекенством, а портал Идол Нет Wортх наводи да је од 2021. године Андреја "тешка" око 1,79 милиона долара.