Sastojci:

250 g mlevenog nemasnog goveđeg mesa
0.25 šoljice maslinovog ulja
1 čaša svežeg sira za mazanje
1 kašičica kima
1 kašičica paprike
1 kašičica ljute paprike
1 kašičica soli
1 kašičica svežeg crnog bibera

1 crni luk
1 čaša crvenog pasulja
4 takosa
1 salata kristalka
1 crveni luk
1 avokado
1 paradajz
1 čaša čedar sira

Za prilog:

6 tortilja

2 čaše grijer sira
1 vezica bosiljka
1 kašika putera
1 kašičica soli
1 kašičica svežeg crnog bibera

Foto: Profimedia

 

Pripremite na sledeći način:

Pržite mleveno meso dok ne ispusti vodu. Zatim sitno iseckajte luk i dodajte u meso zajedno sa začinima. Nastavite da dinsate. Zatim dodajte pasulj, promešajte i pržite još malo. 

Posle toga, iseckajte paradajz i crveni luk na sitne kockice. Očistite i sitno naseckajte avokado. Zatim je potrebno rukama usitniti salatu.  Posle dodajte meso i pasulj koji ste već spremili kao i narendani čedar. Za kraj je ostalo da dodate sir za mazanje i servirajte.

Na ovaj način spremate prilog: 

Sir grijer isecite na kriške. Puter rastopite u tiganju. Zatim se spremite da tortilju stavite na rastopljen puter. Poređajte kriške sira na tortilju. Dodajte iseckani bosiljak. Začinite solju i crnim biberom, poklopite drugom tortiljom i ispecite sa obe strane. Nakon što ispečete tortilje, servirajte i dekorišite po ukusu. 

(24kitchen.rs)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".