Sastojci:

800 g jabuka

50 g suvog grožđa

50 g oraha

po ukusu šećera

sok od limuna po ukusu

vanilin šećer po ukusu

1/2 kg lisnatog testa za savijače

1 žumance

1 kašika šećera u prahu

Priprema: 

Potrebno je da izrendate jabuke, potom dodate dodate malo suvog grožđa i orahe. Sve to dobro promešati. Dodajte još šećer, vanilin šećer i limunov sok po ukusu.  Lisnato testo razvucite u pravougaonik oklagijom.  Na sredinu testa stavite pripremljen fil od jabuka.

Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja

 

 Spojite krajeve testa preko fila, probodite testo viljuškom na nekoliko mesta, premažite ga žumancetom i stavite u pleh koji ste prethodno isprali hladnom vodom.

Stavite štrudlu u rernu da se peče na 225 stepeni oko pola sata. 

Kada se ispeče, štrudlu pospite šećerom u prahu. 

(Žena) 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".