- Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru -poručio je Abazović posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zahvalio je Vučiću na, kako je rekao, toploj, dobrodošlici i kontruktivnom sastanku, na kome je najviše reči bilo o reginalnoj saradnji.

- Verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje dve zemlje, a naročito kada je u pitanju infrastruktura i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili jutros na sastanku i potvrdili sa predsednikom - rekao je Abazović.

Kaže da je na njegov upit predsednik Vučić uspeo da reši još jedno važno pitanje značajno za građana CG, a naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini.

Foto: printskrin Instagram/@buducnostsrbijeav

 

Vučić je, preneo je Abazović, zamolio ministra unutrašnjih poslova da se izmeni dosadašnja praksa, koja je postojala zbog različitih stvari i da će od 1. jula svi građani CG, među kojima su i političari, poslanici, predstavnici vlade moći, kako to i dolikuje, da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija.

Abazović je istakao da je i to pitanje rešeno u dobrom duhu, kao i da i ostala pitanja mogu da se realizuju.

- Kada je reč o regionalnoj saradnji, verujem da ćemo od jeseni imati i konkretne vidove saradnje dve države. U svakom slučaju nastavljaju se lepe i pozitivne vibracije tokom posete Srbiji i verujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo rešiti. Za neka je potrebno vreme - rekao je Abazović.

Zahvalio je Vučiću na gostoprimstvu i istakao da se nastavlja intenzivna saradnja dve države.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".