Američki državni sekretar Entoni Blinken istakao je danas da će SAD pružati vojnu pomoć Ukrajini koliko god bude potrebno.

Blinken je izjavio da će na samitu G7, koji se održava 26. i 27. juna, razgovarati o posledicama ruskih akcija u Ukrajini, mogućnosti diplomatskog rešenja.

Pored ovoga, Blinken je istakao i da će SAD prihvatiti sva moguća diplomatska rešenja za sukob u Ukrajini, prenose RIA Novosti.

- Zapadne sankcije Rusiji su osmišljene da ubrzaju prekid vojne agresije na Ukrajinu - rekao je Blinken, prenosi RBK Ukrajina.

Podsetimo, Blinken je nedavno najavio formiranje nove britanske, američke i EU grupe, koja će pomoći ukrajinskom državnom tužiocu da dokumentuje, kako je rekao, ratne zločine i ostale brutalnosti zabeležene u Ukrajini.

- Novi mehanizam, nazvan Savetodavna grupa za zlodela (ACA), pružiće strateške savete i operativnu pomoć Jedinici za ratne zločine pri ukrajinskom tužilaštvu, zakonski konstituisanom organu zaduženom za procesuiranje ratnih zločina i drugih zlodela u Ukrajini - kazao je Blinken, preneo je Si-En-En.

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".