Ruske snage su danas "potpuno okupirale" okrug južno od grada Lisičanska u istočnoj oblasti Luganska, saopštio je lokalni ukrajinski zvaničnik Aleksij Babčenko, prenosi Rojters.

- Nažalost, od danas je ceo okrug Hirske okupiran. Na periferiji se vode neke beznačajne, lokalne bitke, ali je neprijatelj ušao - izjavio je predsednik opštine Hirske Aleksij Babčenko u televizijskom prenosu.

Gubitak Hirske i nekoliko drugih okolnih naselja, dovodi Lisičansk, poslednji veliki grad u Lugansku pod kontrolom Ukrajine, u opasnost da bude okružen sa tri strane napredujućim ruskim snagama, navodi Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je opkolilo oko 2.000 ukrajinskih vojnika, uključujući 80 stranih boraca, kod Hirske, a Rojters nije mogao samostalno da proveri tu tvrdnju.

Foto:Profimedia

 

 

 

Ukrajina je danas nagovestila da se njene trupe povlače iz susednog grada Severodonjecka, poprišta višenedeljnih intenzivnih bombardovanja i uličnih borbi, što bi predstavljalo značajan neuspeh u njenoj borbi da porazi ruske snage, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".