Амерички државни секретар Ентони Блинкен истакао је данас да ће САД пружати војну помоћ Украјини колико год буде потребно.

Блинкен је изјавио да ће на самиту Г7, који се одржава 26. и 27. јуна, разговарати о последицама руских акција у Украјини, могућности дипломатског решења.

Поред овога, Блинкен је истакао и да ће САД прихватити сва могућа дипломатска решења за сукоб у Украјини, преносе РИА Новости.

- Западне санкције Русији су осмишљене да убрзају прекид војне агресије на Украјину - рекао је Блинкен, преноси РБК Украјина.

Подсетимо, Блинкен је недавно најавио формирање нове британске, америчке и ЕУ групе, која ће помоћи украјинском државном тужиоцу да документује, како је рекао, ратне злочине и остале бруталности забележене у Украјини.

- Нови механизам, назван Саветодавна група за злодела (АЦА), пружиће стратешке савете и оперативну помоћ Јединици за ратне злочине при украјинском тужилаштву, законски конституисаном органу задуженом за процесуирање ратних злочина и других злодела у Украјини - казао је Блинкен, пренео је Си-Ен-Ен.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".