Serija "Srećni ljudi" jedna je od najpopularnijih svih vremena u domaćoj kinematografiji, a pored glumaca koji su je proslavili, obeležila ju je i čuvena pesma "Topolska 18".

 

Foto: Jutjub printskrin/Snežana Savić

 

 

Pesmu izvodi glumica Snežana Savić, koja u seriji tumači bogatašicu misteriozne prošlosti Malinu Vojvodić, a premijerno je izvedena u kultnom ostvarenju.

Budući da je ona istovremeno i otpevala pesmu "Topolska 18", koja je bila i lajtmotiv ove serije i pratila njenu televizijsku ljubavnu priču s Aljošom Vučkovićem, glumica i pevačica svojevremeno je priznala da je svaki put iznova preplave emocije kada je čuje

"Topolska 18" ne samo da je obeležila glumicu, ona je ostala urezana u sećanju i mnogobrojnoj publici koja i dan-danas s posebnim žarom gleda reprize "Srećnih ljudi".

Foto: Jutjub printskrin/Snežana Savić

 

 

Ipak, mnogi ne znaju zbog čega je baš ova ulica opevana u poznatoj baladi. Topolska ulica nalazi se na Vračaru i važi za jednu od najmirnijih i najlepših ulica u glavnom gradu.

Snežana Savić u jednom intervjuu otkrila je ko je živeo na ovoj adresi i zbog čega je scenaristi Siniši Paviću, ova ulica bila značajna.

Naime, u Topolskoj 18, živela je LJiljana Pavić, inače supruga scenariste "Srećnih ljudi", Siniše Pavića koja mu je tada bila pomoćnica u pisanju scenarija.

Ovo nije jedina pesma koju je uradila za njihove serije, već i recimo naslovnu numeru "Srećnih ljudi" koju izvode Ekstra Nena i Boba Stefanović, potom "Srce porodično" (Željko Samardžić), "Ja hoću život" (Dado Topić).

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Jelica Sretenović

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".