Transparent sa tim natpisom bio je postavljen kako bi se skrenula pažnja javnosti da Priština duže od 100 meseci ne sprovodi sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.

Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, pripadnici ROSU su u jednom trenutku pokušali da pronađu vlasnika kamiona na koji je postavljen transparent i prišli su naoružani i u punoj opremi do okupljenih Srba, pa je u jednom trenutku izgledalo da bi situacija mogla da izmakne kontroli.

Pripadnici ROSU su se potom povukli 50-ak metara, ali deluje kao da još nemaju nameru da odu, iako nikome od okupljenih Srba nije jasno šta im to i dalje smeta, pošto je put kojim bi trebalo da odu potpuno je raščišćen i prohodan.

Prištinski specijalci deluju uznemireno, i stalno telefoniraju, pa Srbi pretpostavljaju da oni čekaju "jedan poziv" da bi ispunili dogovor postignut pre dva dana u Briselu, kojim je predviđeno da danas do 16 časova odu sa adminsitrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

Pripadnici KFOR se na tim prelazima nalaze od 9 sati, nadgledaju situaciju, njihovi helikopteri nadleću sever Kosova, ali ne reaguju niti se interesuju za ono što se dešava u ovim trenucima.

Još nema potvrde o situaciji na Brnjaku, ali prema saznanjima izveštača Tanjuga i tamo su uklonjene barijere sa kolovoza kako bi se specijalcima ROSU omogućilo da se povuku.

Prema dogovoru Beograda i Prištine postignutom u četvrtak u Briselu, predviđeno je da se specijalne kosovske policijske snage, istovremeno sa srpskim barikadama, povuku sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

Povlačenje bi trebalo da se završi danas najkasnije do 16:00

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".