Транспарент са тим натписом био је постављен како би се скренула пажња јавности да Приштина дуже од 100 месеци не спроводи споразум о формирању Заједнице српских општина.

Како јавља извештач Танјуга са лица места, припадници РОСУ су у једном тренутку покушали да пронађу власника камиона на који је постављен транспарент и пришли су наоружани и у пуној опреми до окупљених Срба, па је у једном тренутку изгледало да би ситуација могла да измакне контроли.

Припадници РОСУ су се потом повукли 50-ак метара, али делује као да још немају намеру да оду, иако никоме од окупљених Срба није јасно шта им то и даље смета, пошто је пут којим би требало да оду потпуно је рашчишћен и проходан.

Приштински специјалци делују узнемирено, и стално телефонирају, па Срби претпостављају да они чекају "један позив" да би испунили договор постигнут пре два дана у Бриселу, којим је предвиђено да данас до 16 часова оду са админситративних прелаза Јариње и Брњак.

Припадници КФОР се на тим прелазима налазе од 9 сати, надгледају ситуацију, њихови хеликоптери надлећу север Косова, али не реагују нити се интересују за оно што се дешава у овим тренуцима.

Још нема потврде о ситуацији на Брњаку, али према сазнањима извештача Танјуга и тамо су уклоњене баријере са коловоза како би се специјалцима РОСУ омогућило да се повуку.

Према договору Београда и Приштине постигнутом у четвртак у Бриселу, предвиђено је да се специјалне косовске полицијске снаге, истовремено са српским барикадама, повуку са административних прелаза Јариње и Брњак.

Повлачење би требало да се заврши данас најкасније до 16:00

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".