Glumica je jednom prilikom izjavila da joj se ne sviđa što je lik Dare postao toliko popularan. Glumica iza sebe je ostavila oko 30 uloga u filmu i pozorištu. 

- Prijatno je kada čujem da me svi pamte po “Žikinoj dinastiji”. Priča se da su mnogi tu TV seriju Zorana Čalića gledali čak po nekoliko puta. Osećala sam se vrlo dobro na snimanju, kao kod kuće, ali sam morala da prekinem snimanje i da odem kod svog supruga u Ameriku. Ne sviđa mi se što je lik Dare postao suviše popularan: kad god me vide na ulici, ne obraćaju mi se kao Dari Čalenić nego sa “ljubi ga majka” - govorila je Dara.- izjavila je glumica i nastavila: 

- Igrala sam u brojnim filmovima pre nego što sam završila u kolicima. Mnogo čitam i volim da kuvam. Moj Vlada obožava moju hranu, što mi je posebno drago jer njega je vrlo teško zadovoljiti, u svakom pogledu - pričala je glumica.

Foto: P. Mitić

 

 

- Ne dao bog kada bi mi svaki film u kojem sam glumila imao toliku popularnost kao “Žikina dinastija”, ne bih mogla na ulicu da izađem. Boba je tada izigravao zvezdu, zavitlavala sam ga zbog toga. Bio je simpatičan, ali nisam verovala da će postići takvu slavu. Ne volim da igram u nastavcima jer se time lik razvodnjava. Uz to, moja odluka da sa svojim mužem živim u Americi razlog je što sam prekinula ugovor - priznala je na kraju.

Zbog odlaska kod muža u Ameriku, glumica je odlučila da raskine ugovor i prekine snimnje nastavaka filma. Nije volela da igra u nastavcima jer se lik postepeno gubi. 

- Život u Kembridžu (Boston) bio je vrlo raznovrstan. Volim gimnastiku, pa sam slobodno vreme koristila da vežbam, a uveče u bioskop, pozorište ili na koncert u čuvenom bostonskom Simfonijskom holu. Mnogo sam čitala i putovala. Svaku zimu smo provodili na Floridi - govorila je.

Otkrila je detalje sa snimanja o glumcu Dragomiru Bojaniću i njenoj saradnji sa njim. 

- Gidra je bio trezven. Kada radi, bio je kooperativan. Neverovatno kako su mu na pamet dolazile originalne ideje. Jednom prilikom sam mu rekla: “Šteta što nisi žensko pa da glumiš umesto mene”, a on odgovara: “Ako treba, mogu da se i u tebe preobrazim, pa onda slobodno možeš da ideš u svoju Ameriku”.

Darin suprug Vlada otkrio je njenu životnu tragediju. O njenom privatnom životu se malo zna. 

 -Brata su joj odveli u logor. Bio je zarobljen u Poljskoj. Tragediju nosi na duši - ispričao je Vlada.

Dara je vrlo često sanjala svog brata. NJen suprug Vlada Petrić  je izjavio da se zaljubio se u nju kada ju je prvi put ugledao na predstavi u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu. Sa suprugom je osnovala fondaciju '' Dara Čalenić'' , a poslednje danenj svog života je  provela nepokretna jer je doživela moždani udar. 

Preminula je 12. marta 2021. godine u Beogradu nakon duge i teške bolesti u 87 godini. Glumica je Novosađanka, rođena je 18. jula 1934.  NJen suprug preminuo je 2019.godine. 

(Kurir.rs) 

BONUSVIDEO: 

 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".