Глумица је једном приликом изјавила да јој се не свиђа што је лик Даре постао толико популаран. Глумица иза себе је оставила око 30 улога у филму и позоришту. 

- Пријатно је када чујем да ме сви памте по “Жикиној династији”. Прича се да су многи ту ТВ серију Зорана Чалића гледали чак по неколико пута. Осећала сам се врло добро на снимању, као код куће, али сам морала да прекинем снимање и да одем код свог супруга у Америку. Не свиђа ми се што је лик Даре постао сувише популаран: кад год ме виде на улици, не обраћају ми се као Дари Чаленић него са “љуби га мајка” - говорила је Дара.- изјавила је глумица и наставила: 

- Играла сам у бројним филмовима пре него што сам завршила у колицима. Много читам и волим да кувам. Мој Влада обожава моју храну, што ми је посебно драго јер њега је врло тешко задовољити, у сваком погледу - причала је глумица.

Фото: П. Митић

 

 

- Не дао бог када би ми сваки филм у којем сам глумила имао толику популарност као “Жикина династија”, не бих могла на улицу да изађем. Боба је тада изигравао звезду, завитлавала сам га због тога. Био је симпатичан, али нисам веровала да ће постићи такву славу. Не волим да играм у наставцима јер се тиме лик разводњава. Уз то, моја одлука да са својим мужем живим у Америци разлог је што сам прекинула уговор - признала је на крају.

Због одласка код мужа у Америку, глумица је одлучила да раскине уговор и прекине снимње наставака филма. Није волела да игра у наставцима јер се лик постепено губи. 

- Живот у Кембриџу (Бостон) био је врло разноврстан. Волим гимнастику, па сам слободно време користила да вежбам, а увече у биоскоп, позориште или на концерт у чувеном бостонском Симфонијском холу. Много сам читала и путовала. Сваку зиму смо проводили на Флориди - говорила је.

Открила је детаље са снимања о глумцу Драгомиру Бојанићу и њеној сарадњи са њим. 

- Гидра је био трезвен. Када ради, био је кооперативан. Невероватно како су му на памет долазиле оригиналне идеје. Једном приликом сам му рекла: “Штета што ниси женско па да глумиш уместо мене”, а он одговара: “Ако треба, могу да се и у тебе преобразим, па онда слободно можеш да идеш у своју Америку”.

Дарин супруг Влада открио је њену животну трагедију. О њеном приватном животу се мало зна. 

 -Брата су јој одвели у логор. Био је заробљен у Пољској. Трагедију носи на души - испричао је Влада.

Дaра је врло често сањала свог брата. Њен супруг Влада Петрић  је изјавио да се заљубио се у њу када ју је први пут угледао на представи у новосадском Српском народном позоришту. Са супругом је основала фондацију '' Дара Чаленић'' , а последње данењ свог живота је  провела непокретна јер је доживела мождани удар. 

Преминула је 12. марта 2021. године у Београду након дуге и тешке болести у 87 години. Глумица је Новосађанка, рођена је 18. јула 1934.  Њен супруг преминуо је 2019.године. 

(Курир.рс) 

БОНУСВИДЕО: 

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".