Lavrov je, na pitanje Tanjuga da li može da kaže kako je došlo do toga da mu bude uskraćena mogućnost da doputuje u Srbiju, odnosno prelet preko tri države, šta je navedeno kao razlog za to i da li to znači da će mu biti uskraćeno i bilo koje drugo putovanje preko i u zemlje NATO i EU ili se to odnosilo samo na putovanje u Srbiju, rekao da u ovom trenutku ne može da razmišlja o drugim zemljama i EU i NATO i relcijama, pošto sada ne postoje nikakvi planovi za razgovore i posete.


Dodao je da trenutno nikog ne očekuje od predstavnika tih zemalja u Moskvi.

- A, što se tiče razloga, razlozi su se razmatrali u srpskoj štampi pre nekoliko dana, u Hrvatskoj i medijima drugih zemalja na Zapadnom Balkanu. Bila je verzija da je Lavrov sada u Srbiji jedan od najnepoželjnijih gostiju, jer je odlučio da presretne Šolca koji ima nameru da dođe na ZB. I navode da je Šolc bio jako nezadovoljan i čak uvređen pošto se, kako kažu, Srbija odlučila, kako mu se čini, na ovako nepošten korak - naveo je Lavrov.

Istakao je da ostavlja tim "analitičarima" i medijima koji to pišu na savest što to rade.

- To je ponižavajuće, ne samo za one ljude o kojima pričaju i pokušavaju da predvide njihovu rekaciju već i za same te medije koji pokušavaju da tako steknu publicitet - rekao je Lavrov.

BONUS VIDEO

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".