Лавров је, на питање Танјуга да ли може да каже како је дошло до тога да му буде ускраћена могућност да допутује у Србију, односно прелет преко три државе, шта је наведено као разлог за то и да ли то значи да ће му бити ускраћено и било које друго путовање преко и у земље НАТО и ЕУ или се то односило само на путовање у Србију, рекао да у овом тренутку не може да размишља о другим земљама и ЕУ и НАТО и релцијама, пошто сада не постоје никакви планови за разговоре и посете.


Додао је да тренутно никог не очекује од представника тих земаља у Москви.

- А, што се тиче разлога, разлози су се разматрали у српској штампи пре неколико дана, у Хрватској и медијима других земаља на Западном Балкану. Била је верзија да је Лавров сада у Србији један од најнепожељнијих гостију, јер је одлучио да пресретне Шолца који има намеру да дође на ЗБ. И наводе да је Шолц био јако незадовољан и чак увређен пошто се, како кажу, Србија одлучила, како му се чини, на овако непоштен корак - навео је Лавров.

Истакао је да оставља тим "аналитичарима" и медијима који то пишу на савест што то раде.

- То је понижавајуће, не само за оне људе о којима причају и покушавају да предвиде њихову рекацију већ и за саме те медије који покушавају да тако стекну публицитет - рекао је Лавров.

БОНУС ВИДЕО

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".