Slavni fudbaler je izneo sovje nezadovoljstov činjenicom da je Italija šampion Evrope, a da uprkos tome ne igra na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Italija je osvojila prvenstvo Evrope, sramotno je, pravo je ludilo što nije automatski dobila mesto na Svetskom prvenstvu - rekao je za milansku Gazetu dello Sport Bađo i dodao:

- Svako može da izgubi utakmicu protiv bilo kojeg tima kada ima loš dan, ali ovi momci su zaslužili neku vrstu nagrade za to što su postigli, zar ne? Da sam ja deo tog tim, bilo bi mi vrlo mučno da prihvatim tu činjenicu. Svako može da izgubi utakmicu protiv bilo kojeg tima kada ima loš dan.

Foto: Profimedia

 

 

Bađo smatra da je Italija poražena od Argentine zbog "psiholoških" razloga.

- Mislim da je Italija pretrpela psihološke posledice zbog gubitka plasmana na Svetsko prvenstvo. Jasno je da je problem psihološke prirode. Videli smo to jasno prošle noći. Mirnoća i sampouzdanje Argentinaca su bili neuporedivi u odnosu na mentalno stanje naših momaka. Roberto Manćini je uradio nešto izvanredno. Zbog toga mora biti poštovan i mora mu se dozvoliti da nastavi da radi kako je radio do sada. Imamo mlade talente koji nisu imali previše prostora da igraju u Seriji A i to je dobro poznat problem.

Jedan od momaka koji bi u godinama koje dolaze trebalo da nosi novu generaciju Italijana, svakako je Romin Nikolo Zaniolo.

- Nadam se da može potpuno da se zaleči i oporavi od povreda koje su dosta unazadile njegov put. Gol koji je postigao u finalu Lige Konferencije može samo da mu katapultira samopouzdanje i da mu omogući da gleda na budućnost sa manje pritiska - zaključio je Bađo.

BONUS GALERIJA: Karolina Stramare - zanosne fotografije Italijanke za koju se šuška da je devojka Dušana Vlahovića

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".