Naš poznati glumac Milenko Zablaćanski, kojeg pamtimo po brojnim maestralnim ulogama u domaćim serijama tragično je nastradao 2008. godine.


Iza njega ostala je supruga koja je balerina i koreograf, kao i dvojica sinova, Ivan i Nikola.

Jedan od njih, stariji, Ivan Zablaćanski odlučio je da krene očevim stopama. On je od roditelja nasledio talenat za glumu, a sada imamo priliku i da ga gledamo u popularnoj seriji "Kolo sreće", igrao je i u serijama "Ubice moga oca", "Klan" i "Slučaj porodice Bošković".

Ipak, pozorište je njegova velika ljubav i mesto gde on u potpunosti može da prikaže sav svoj talenat.

NJegovog oca smo imali prilike da gledamo u brojnim serijama, a vest o njegovoj smrti pogodila je mnoge, kako kolege tako i one koji su uživali u njegovoj maestralnoj glumi. 

Slavni glumac, jedan od najharizmatičnijih u istoriji srpskog pozorišta i televizije, petog dana januara 2008. godine doživeo je saobraćajnu nesreću, a 17 dana kasnije Srbiju je šokirala vest da je Zablaćanski preminuo.


- Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz "Briljantina". Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao DŽordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima"- rekao je Ivan Zabla1ćanski svojevremeno,a prenele su "Novosti".

Da se podsetimo, Milenko je rođen u Bogatiću 8. decembra 1955. godine, a diplomirao je glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti.

Prve pozorišne uloge zabeležio je u pozorištu Boško Buha, a kao zreo glumac, u svojim tridesetim, prešao je u Pozorište na Terazijama, gde smo ga gledali u čuvenim predstavama Lutka s naslovne strane, Kabare, Svadba u kupatilu i drugim.

Foto: O. Radošević

 

Ipak, najširu slavu i poštovanje dobio je simpatičnim ulogama u RTS-ovim serijama emitovanim u udarnim terminima, pa nas je zauvek kupio rolama trapavog Miksera koji daje sve od sebe da se snađe u teškom vremenu u "Porodičnom blagu", romantičnog umetnika Đorđa Đorđevića Đorđina u "Srećnim ljudima" i Neše LJutića koji se u seriji "Stižu dolari" nalazi u nesvakidašnjoj situaciji da mu je rešenje svih problema pred nosom, ali nikako ne uspeva da ga ščepa.


 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".