Ovaj 58-godišnjak se odlučio javno oglasiti i otkrio je da je teško bolestan i da mu je ostalo još malo života. To je trebao biti običan pregled da otkrije zbog čega ima žgaravicu, a završio se kao noćna mora.

Škotski mediji objavili su da se bivši golman Rendžersa počeo loše osećati pre dva meseca kada je odjednom izgubio apetit, uz mučenje  žgaravice.

Goram je ignorisao simptome koje je imao, ali kada je bol postala nepodnošljiva i kada je počeo gubiti na težini odlučio je da se javi doktoru kako bi saznao zbog čega ima takbe probleme.

Foto: Profimedia

 

 

NJegov porodični doktor je shvatio da nešto nije u redu i prebacio je Gorama u bolnici Wishaw General gde su na kraju uspeli da postave dijagnozu i poručili su legendarnom golmanu Rendžersa da ima rak debelog creva.

- Boriću se kao nikada u životu. Mislio sam da imam samo neke probleme s probavom. Nakon nekoliko sedmica se pogoršalo i bol je bila sve jača. Sve što bih pojeo ili popio ne bi ni došlo do stomaka, a ja bih to već sve povraćao - priča Goram i nastavlja:

 

 

- Nisam mogao da se suočim sa svojim doktorom dve nedelje i tada sam bio u totalnoj agoniji. Izgubio sam deset kila za četiri nedelje. Tada sam se javio doktoru, uradio sam CT i on me odmah prebacio u bolnicu, a tamo su mi rekli da budem što više sa svojim najbližim članovima porodice".

Foto: Profimedia/printskrin Jutjub/FlashBack Football

 

 

- Tada se alarm upalio u mojoj glavi. Rekli su mi da imam rak i da je već u podmukloj fazi. Proširio se na veći dio organizma i operaciju je nemoguće izbeći. Sin je počeo plakati kada su doktori objašnjavali šta je problem. A reči 'ne možemo vas operisati' su me najviše pogodile. Znam da moram da se borim, ali je teška situacija.

NJegovi doktori poručili su Goramu da ima oko šest meseci života ili najviše devet ukoliko krene na hemoterapiju. On je to odbio jer zna kroz šta je njegova bivša supruga prolazila koja se takođe borila s rakom prošle godine.

- Doktori su mi rekli da uživam u životu koji mi je ostao i da budem što normalniji. Znaju svi kakvu bol imam, ali to krijem. Želim što više biti s porodicom i prijateljima i potrudiću se da budem tu što duže. Nažalost ta vremenska 'bomba' otkucava i to je jedina razlika", zaključio je Goram.

Ponikao je u Oldamu, a najbolje dane svoje karijere proveo je u Rendžersu. Još je branio za  Mančester Junajted, Hibernian, Nots Kaunti, Šefild Junajted, Madervel, Koventri, Kvin i Elgin Siti.

 

 

(sportsport.ba)

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".